top of page
Zoeken

Keigaaf Bloemencorso in Zundert


Het grootste dahliacorso van de wereld vindt ook dit jaar weer plaats in ons mooie Zundert (Noord-Brabant). Op de eerste zondag van september zullen twintig reusachtige corsowagens door de straten trekken. De wagens worden opgebouwd uit een constructie van staal. Rondom deze basis worden de vormen uitgezet door kilometers ijzer aan elkaar vast te lassen. Op dit geraamte komen enkele lagen papier die met behanglijm 'geplakt' worden om een stevige ondergrond te vormen voor de bloemen. De dahlia's worden op het papier bevestigd via het zogenaamde 'tikken' waarbij iedere bloem met een spijkertje op de wagen wordt gemaakt. Inmiddels is de bouw van de wagens al een aantal maanden aan de gang. Ook bij Keigaaf Wonen is de corsokoorts inmiddels voelbaar :)


Robin Jochems (Team Keigaaf) is ook dit jaar weer mede-ontwerper van één van de twintig praalwagens en dan wel die van buurtschap: Klein Zundertse Heikant.

Samen met drie anderen is Robin al sinds oktober 2018 bezig met het uitwerken van het idee, de ontwikkeling van een maquette (de corsowagen in het klein) en vele andere zaken waar je als ontwerpen van het corso mee te maken krijgt.


Dit jaar zal de wagen VERVLOEKT namens de Heikant met het corso meerijden.

"Eeuwenoude legendes spreken over een oud moeras, waar een machtige magiër met ongekende krachten heerst. Hij is niet gesteld op ongewenst bezoek. De dwazen die zijn territorium zonder zijn toestemming betreden, keren vaak niet meer terug. Eens in de zoveel jaar hoor je een verontrustend lied in het moeras. Het lijkt of de zielen van de vermiste personen tussen de bomen te zien zijn..."Wij kijken uit naar weer een keigaaf corso en wensen alle buurtschappen nog een voorspoedige bouw van de wagen!


Ben jij er ook bij 1&2 september?

Kijk voor meer informatie over het Bloemencorso in Zundert op https://corsozundert.nl/

Comments


06 20 11 59 15

CONTACT ONS

contact ons ding.png
bottom of page