top of page

Upcycling

We doen tegenwoordig bijna allemaal aan recycling. Door onze plastic flessen in te leveren en ons afval te scheiden, zetten wij ons allemaal in voor een beter milieu. Bij recyclen wordt een deel van het product gezien als afvalstof en een ander deel wordt verwerkt tot een nieuw product. Het materiaal wordt aangepast en omgevormd tot een ander soort materiaal of eenzelfde soort materiaal van mindere kwaliteit.

 

Bij Keigaaf wonen doen wij uiteraard aan recycling, maar ook aan upcycling!

 

Bij upcycling heeft het eindproduct een hogere waarde dan het originele product. Nu kun je upcycling simpelweg zien als het veranderen van afval tot schatten… Een nog veel betere manier om onze manier van upcycling te omschrijven is het creatief hergebruiken van voorwerpen waarmee we de levenscyclus van dat materiaal naar een hoger niveau tillen. Wij proberen voorwerpen her-uit-te-vinden door nieuwe vormen te zien binnen de reeds bestaande. Het leuke aan upcycling is dat vaak het originele object makkelijk te herkennen is in het nieuwe eindproduct. Het is een soort ode aan het voorwerp nadat het zijn oorspronkelijke functie is verloren.

 

Doordat we deze werkwijze dagelijks toepassen, komen we niet alleen tot de mooiste interieurstukken. Keigaaf draagt via deze weg ook gelijk een steentje bij aan de verduurzaming van onze aarde.

Fase 1

Fase 2

Fase 3

06 20 11 59 15

CONTACT ONS

contact ons ding.png
bottom of page